pátek 22. března 2013

Linda :-)


V životě jsou situace, kdy je moudré být potichu a ustoupit, a jiné, kdy je nezbytné hájit nekompromisně vlastní stanovisko a neustoupit. Pro tebe nyní platí to druhé. Dovol bojovníku/bojovnici v sobě, aby se otevřeně a svobodně vyjádřili, a je-li to nutné, také tuto sílu prokaž.
Naši rodiče nebo vychovatelé kladli velký důraz na to, aby z nás vychovali zdatného muže či spořádanou ženu. Museli jsem se naučit v poslušnosti se podřizovat a ochotně se přizpůsobovat. Tím, že jsme byli za takové chování odměňováni, povýšili jsme je na životní strategii, s níž jsme většinou dobře obstáli. V této strategii však můžeme pokračovat jen tak, že ustavičně potlačujeme jiné stránky své osobnosti. Pokud občas neprokážeme odvahu a neprosadíme statečně své stanovisko i proti odporu ostatních, stáváme se nevýraznými a na cestě nejmenšího odporu se přizpůsobujeme druhým. Cena, kterou platíme za zdánlivou jistotu je však vysoká. Platíme esencí své osobnosti a ztrátou integrity.
Důvěřuj své síle, tím, že nyní prokážeš odvahu a otevřeně obhájíš své stanovisko. Tak se ti podaří uskutečnit rozhodující krok vpřed.
Jen ten, kdo má cit pro vlastní hranice, dokáže také vnímat a respektovat hranice těch druhých. To je základním předpokladem pro každou formu spolužití. Máme právo na to, aby druzí nevnikali do našeho intimního prostoru, pokud je do něj sami nepozveme. Jen tím, že máme odvahu být sami sebou, roste naše sebedůvěra, se kterou se můžeme otevřít druhým a navázat tak upřímný vztah...



13 komentářů:

  1. Nádherné, jak tvorba tak citace. Čtu si to pořád dokola, krásné. Věrka

    OdpovědětVymazat
  2. Жаль, что Гугл плохо переводит. Так хотелось бы точно понять смысл текста. Если я правильно поняла, то нужно отстаивать свои права для того, чтобы сохранить себя. Владка, я согласна с тобой. А заяц очень милый, люблю его!

    OdpovědětVymazat
  3. Ta "Vladěnka Harcovnice",
    šije velké parádnice,
    bílé šaty, dlouhé uši,
    Lindě, té to fakt moc sluší !!!!

    Vladi, je nádherná ..... Marki

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherné. 36 let mi trvalo, než jsem nastavila pevné hranice. Už si nenechám ubližovat. Mám ráda tvůj blog a tvé krásné myšlenky.

    OdpovědětVymazat
  5. Очень красивый сайт и чудесные, замечательные, милые куколки! Остаюсь с вами!

    OdpovědětVymazat
  6. ohhhhhhhh¡¡¡¡
    Me encanta es realmente dulce¡¡

    OdpovědětVymazat
  7. Hi)))I'd really like to buy your bunny! or order it. is it possible? thanks)))

    OdpovědětVymazat
  8. Владка,ваши куклы выполнены с большим вкусом! Все очень нежно,лаконично,превосходно!Они лучшие!

    OdpovědětVymazat
  9. Seus coelhos e bonecas são maravilhosos! Parabéns! Beijos e boa semana!

    OdpovědětVymazat
  10. Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde miliony klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Výměna kdekoli - Váš čas je peníze. Obchodujte na počítači, tabletu a mobilu

    Otevřené obchody na eToro: 227,651,647

    OdpovědětVymazat